Powerwalk

Waar?

Private studio Lummen

Welke dag?

woensdagavond wekelijks

Hoe laat?

van 20u tot 21u

Iets voor jou?

Als je sport, wil je zekerheid over het positieve effect op je gewicht en je gezondheid

In de les Powerwalk combineren we fitwalk met gewichtjes. Op deze manier combineren we onze vetverbranding (door stappen te doen) met de voordelen van krachttraining.

Al vanaf de leeftijd van 30 jaar begint de spiermassa bij vrouwen af te nemen met 1% per jaar. Workouts met veel cardio en gespring breken de spiermassa nog harder af en zijn niet meer aangewezen vanaf die leeftijd. 

Krachttraining wordt dan veel interessanter: het is de beste oplossing om een mooi slank lichaam te behouden. Je spieren zijn je  vet verbranders. Als je  spiermassa afneemt, zal je  minder vet verbranden en zal je dus ook sneller dikker worden. Het doen van krachttraining na je 30e levensjaar is dus heel erg belangrijk. 

Gelukkig moet je daarvoor niet uren op een saai fitness-apparaat staan. Dat kan ook op en plezante manier op hedendaagse muziek in een groepsles samen met gemotiveerde vrouwen, die nog lang fit, sterk en zelfstandig willen zijn.

Onderzoek toont aan dat het trainen met gewichten zorgt voor een hogere dichtheid van botweefsel.  Krachttraining voorkomt/vermindert botontkalking, waar vrouwen zeker op latere leeftijd juist veel last van hebben. 

Wat te verwachten

Wat is powerwalk?

Powerwalk is een niet-competitieve sport, waar we trainen op lage intensiteit (lees: veel stappen zetten): zo houden we de hartslag laag, waardoor we calorieën uit onze vetreserves verbranden. We doen o.a. ‘walking exercises’, ook wel gekend als Weight loss Walking of wandeloefeningen, gecombineerd met gewichtjes in de handen, aan de benen of beide tegelijk.
De verschillende spiergroepen komen in elke les aan bod: buikspieren, armspieren, benen en billen.  We willen onze grenzen verleggen maar nooit met competitief gerichte, bootcamp-achtige toestanden. We houden van een gemoedelijke sfeer waar toch lekker gezweet wordt.

Belangrijk

Goed om te weten

Geen Bancontact

betaling cash, overschrijving of mobiel betalen

Ook Payconic

 Herbaclover – De Hulpbron

Rekeningnummer

BE48 0689 0770 6627

Inschrijven

Contactpagina of 0475/483824