Bij Pilates draait het om je kern, je powerhouse. Met Pilates train je alle spieren van je lichaam, zowel de grote spiergroepen als de kleinere, diepe spiertjes rond je bekken. Met je ademhaling ondersteun je elke beweging, de nadruk ligt op het correct en langzaam uitvoeren van de oefeningen zodat je de spieren echt laat werken en niet zomaar wat doet.

Door concentratie, controle, precisie en flow is je hoofd helemaal leeg na een uur Pilates, en is je lichaam soepel en in balans.

Waarom wordt Pilates steeds populairder?

Mind, body & soul: deze drie-eenheid van een evenwichtig lichaam, geest en ziel maakt Pilates meer dan enkel sporten. We weten ondertussen wel dat ons mentale en emotionele welzijn enorm belangrijk zijn voor ons algemeen welbevinden. Pilates is daarom uiterst geschikt voor het verbeteren van je psychische gezondheid, bovenop je fysieke gezondheid: De ideale 2-in-1 formule.

 

 

Helpt Pilates met afslanken?

 

Pilates zal je silhouet shapen zoals geen enkel corrigerend ondergoed dat kan, omdat deze workout in de eerste plaats diepe spieren traint. Die zie je niet meteen verschijnen, ook niet als je hard traint, maar ze hebben wel een actieve functie wat je slanke, strakke lijn betreft.

Je vergroot je spiermassa enorm door deze spiertjes aan te pakken, waardoor je metabolisme mee versnelt.

Flexibiliteit en evenwicht zijn ook de meest onderschatte voordelen voor je lijf: het geeft je een sexy postuur, zorgt ervoor dat je eleganter gaat bewegen

 

Nog meer voordelen van Pilates